Written by admin-istradorNO

Què és l’eficiència energètica i quina importància té?

Volem parlar-te a continuació d’un aspecte molt important tant com per al teu propi estalvi com per a la consciència global sobre l’energia. Parlem de l’eficiència energètica i els seus beneficis per a tu com a consumidor i com a persona responsable. A continuació et parlarem d’ella i d’algunes mesures que pots prendre per a implementar-la en qualsevol espai.

L’eficiència energètica és l’ús eficient de l’energia. Això suposa establir un bon ús de l’energia que emprem en el nostre dia a dia. Pot traduir-se en una major optimització de la mateixa mitjançant la minimització de la pèrdua d’energia que es genera com en la millora dels propis processos per a generar-la.

Entre els beneficis de l’eficiència energètica estan els econòmics. En efecte, l’eficiència energètica es tradueix en estalvis en la factura per rendibilitzar al màxim els recursos energètics dels quals disposem. D’altra banda, també reporta beneficis per a tot el planeta. En haver de generar menys recursos energètics com a conseqüència del seu millor aprofitament estem de pas contribuint a reduir l’explotació que sofreix la naturalesa.  L’emergència climàtica és innegable. Així ho demostra l’últim informe del Grup Intergovernamental d’Experts sobre el Canvi Climàtic (IPCC): tenim el compromís de reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle en un 50% abans del 2030 (queden 11 anys), per tal de evitar que la crisi climàtica que estem patint sigui irreversible.

Per això, en definitiva, podem dir que l’eficiència energètica és sinònim d’un ús responsable i intel·ligent dels recursos en funció de les possibilitats que la tecnologia ens brinda. D’aquestes possibilitats són de les quals et parlarem seguidament.

blog